Tudtad?

Házi kivitelezés esetén a munkadíjat nem kell számlával igazolnod

Házilagos kivitelezésű munkák esetén lehetőség van a munkaköltségek tételes elszámolására.  Építési engedély szükségessége esetén a műszaki vezető, a nem engedélyköteles munkáknál a bejegyzett műszaki szakértő igazolásával.
A munkák során a költségvetésben szereplő felhasznált anyagokról szóló számlák bemutatása szükséges házilagos kivitelezés esetén is.

Ha 10 éves megtakarítást kötsz, azt is fel tudod használni már 4 év után!
Ebben az esetben a megtakarítási számlád megszűnik, ugyanis részteljesítés nem lehetséges, a teljes összeget fel kell használnod. Azonban lehetőséged van egy újat nyitni, amire ugyanúgy félre tudsz tenni minden hónapban, és meg fogod kapni az állami támogatást is!
Akkor érdemes csak nem 10 éves számlát nyitnod, ha annak magasabb a számlanyitási költsége.
Családon belül ajándékozható a megtakarítás
Ez pontosan az jelenti, hogy a megajándékozott a gyermeked, unokád, testvéred, féltestvéred, házastársad (bejegyzett élettársi kapcsolatod), szülőd, nagyszülőd, örökbefogadott, mostoha vagy nevelt gyermeked, örökbefogadó, mostoha vagy nevelt szülőd lehet. Ez esetben a felhasználáskor jelezni kell, hogy kinek szeretnéd odaajándékozni a megtakarításod.
Egy személyben több szerződést is köthetsz!

Csak meg kell jelölnöd egy kivételével (amelyiken te leszel) mindegyiken egy kedvezményzettet, aki a gyermeked, unokád, testvéred, féltestvéred, házastársad (bejegyzett élettársi kapcsolatod), szülőd, nagyszülőd, örökbefogadott, mostoha vagy nevelt gyermeked, örökbefogadó, mostoha vagy nevelt szülőd lehet. A megtakarítás feletti rendelkezés joga a lejárat vagy felmondás pillanatáig a tied. Lehetőséged van kedvezményezettet cserélni, mást betenni, vagy akár saját magad megjelölni kedvezményezettként, ha úgy gondolod.

És akár egyetlen lakáscél érdekében felhasználható az összes megtakarítás.

Lakáshitelbe történő elő- és végtörlesztés díjmentes

Általában a bankoknál, ha a lakáshiteled szeretnéd csökkenteni a lakáskassza megtakarítással, akkor ezt díjmentesen megteheted. Míg ha ezt nem lakáskassza számláról teszed, addig az elő- illetve végtörlesztésre szánt összeg pár százalékát költségként felszámolják a bankok. Sokkal érdemesebb tehát a lakáskassza számládon gyűjteni a pénzt, mivel 30%-ot kapsz hozzá az államtól, másrészt pedig díjmentesen törlesztheted egyszerre nagyobb összeggel a tartozásod!

Tisztelt Érdeklődők!

 

 

A 2018. Október 17-től hatályos törvénymódosítás értelmében új Lakástakarék ajánlatot már nem tudunk befogadni. 

 

Köszönjük a megértést, és hogy velünk voltatok!

 

 

 

Lakástakarékpénztáram.hu